Vďaka darcom sme zaplnili vianočné taniere pre núdznych

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 22. decembra 2020 | kategória: Charitný dom sv. Alžbety

Veľmi si vážime všetkých darcov a dobrodincov, firmy, školy, mestské časti Košíc a ich poslancov, ktorí sa zapojili do našej výzvy „VIANOČNÝ TANIER“. Ďakujeme za každú jednu konzervu, balík cestovín, drogériu, plienky, pracie prášky, teplé oblečenie a kúsok radosti pre núdznych. Nevnímame to ako samozrejmosť, a zvlášť v dnešnej náročnej dobe plnej obmedzení.

Za oknami bola už tma a ja som v práci dokončovala posledné papierovačky. Prerušilo ma búchanie na vchodové dvere, kde stála milá pani. Asi 80-ročná dáma predychávala zvládnutie, pre ňu, náročných 5 schodíkov k dverám. „Chcem darovať trvanlivé potraviny pre núdznych a prišla som sa opýtať, čo potrebujete,“ znela jej požiadavka. Po chvíle rozprávania sme sa rozlúčili. Asi po hodine sa dáma opäť objavila pri dverách. Tentokrát mi len prezvonila na mobil, aby nemusela opäť zvládať náročné schody. Do rúk mi podala 3 konzervy, kávu a niečo sladké ku kávičke: „Aj my, starí, chceme poďakovať a pomáhať.“ Bol to ten najmenší dar trvanlivých potravín, avšak s tým najhlbším významom. Dobro, láska a vľúdnosť existuje! „…ale ona pri svojej chudobe dala všetko, čo mala,…“ Mk 12, 44

Samozrejme, veľmi si vážime všetkých darcov a dobrodincov, firmy, školy, mestské časti Košíc a ich poslancov, ktorí sa zapojili do našej výzvy „VIANOČNÝ TANIER“. Ďakujeme za každú jednu konzervu, balík cestovín, drogériu, plienky, pracie prášky, teplé oblečenie a kúsok radosti pre núdznych. Nevnímame to ako samozrejmosť. Potraviny, drogéria a všetky dary poslúžia takmer 300 ľuďom bez vlastného domova v Charitnom dome sv. Alžbety v Košiciach a pre matky s deťmi z Krízového centra v Košickej Novej Vsi. Časť venujeme aj rodinám a jednotlivcom v núdzi v podobe potravinových vianočných balíčkov.

Vďaka-darcom-sme-zaplnili-vianočné-taniere-pre-núdznych_1

Vďaka-darcom-sme-zaplnili-vianočné-taniere-pre-núdznych_6

Vďaka-darcom-sme-zaplnili-vianočné-taniere-pre-núdznych_4

Vďaka-darcom-sme-zaplnili-vianočné-taniere-pre-núdznych_2

ĎAKUJEME
  • za nádielku drogérie, potravín, oblečenia a darčekov pre deti, ktoré k nám putovali od darcov z Bratislavy vďaka Lenke Basňákovej,
  • za štedrý nákup podľa nášho zoznamu darcom z AT&T – košická pobočka,
  • za darčeky v podobe hračiek, šatstva od Policajná motorizovaná jednotka Policajného zboru Odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach,
  • za prekvapenie a dary od firmy Perlon,
  • za 2 škatule potravín zo zbierky realizovanou mestskou časťou KVP,
  • za trvanlivé potraviny od Lucie Iľaščíkovej, poslankyňa mestského zastupiteľstva Košice,
  • za nádielku drogérie a oblečenia od žiakov, rodičov a učiteľov ZŠ Bernolákova 16 a ZŠ Laca Novomestského 2,
  • a ďalším firmám a desiatkam jednotlivcov, ktorí si dali tú námahu a aj v čase obmedzení a neistej situácii sa podelili so svojim vianočným nákupom.

Vďaka-darcom-sme-zaplnili-vianočné-taniere-pre-núdznych_3

Vďaka-darcom-sme-zaplnili-vianočné-taniere-pre-núdznych_7