národný projekt

Komunitné služby v mestách a obciach
s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít - II. fáza

miesto realizácie projektu: Komunitné centrum Sečovce​

KA-6-foto-3

KC_Sečovce

Učíme-sa-recyklovať-3

Od novebra 2019 Arcidiecézna charita Košice úspešne pokračuje v realizácii národného projekta s názvom Komunitné služby v mestách a obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít – II. fáza aj v KOMUNITNOM CENTRE SEČOVCE. Cieľom projektu je podpora rozvoja poskytovateľov troch sociálnych služieb krízovej intervencie, ktoré budú poskytovať dostupné, štandardizované odborné činnosti, ďalšie činnosti a aktivity realizované v oblasti podpory sociálnej inklúzie osôb v nepriaznivej sociálnej situácii s dôrazom na MRK ohrozených sociálnym vylúčením alebo s obmedzenou schopnosťou sa spoločensky začleniť a samostatne riešiť svoje problémy. Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

Viac o projekte:
  • Názov projektu:
  • Partner projektu:
  • Číslo zmluvy:
  • Miesto realizácie projektu:
  • Trvanie projektu:
  • Cieľ projektu:
  • Komunitné služby v mestách a obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít
  • II. fáza
  • Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
  • Úrad splnomocnenca vlásy SR pre rómske komunity
  • USVRK-OIK-2019/001664-049
  • Komunitné centrum Sečovce, Dargovských hrdinov 112
  • 11/2019 - 2/2012
  • Podpora rozvoja poskytovateľov troch sociálnych služieb krízovej intervencie, ktoré budú poskytovať dostupné, štandardizované odborné činnosti, ďalšie činnosti a aktivity realizované v oblasti podpory sociálnej inklúzie osôb v nepriaznivej sociálnej situácii s dôrazom na marginalizované rómske komunity ohrozených sociálnym vylúčením alebo s obmedzenou schopnosťou sa spoločensky začleniť a samostatne riešiť svoje problémy.

• Zvýšiť finančnú garamtnosť, zamestnateľnosť a zamestnanosť marginalizovaných komunít, predovšetkým Rómov.

Logo_IM-MV-SR