Na Košickom MMM 2018

pridal: admin | dátum: 11. októbra 2018 | kategória: Šport

Najstaršieho európskeho maratónu, ktorý sa v Košiciach organizuje už od roku 1924, sa v tomto ročníku zúčastnili opäť aj pracovníci Arcidiecéznej charity Košice.

V nedeľu 7. októbra o 9-tej hodine odštartovalo hlavné pole favoritov a súbežne ďalšie disciplíny na náročnej trati mestského maratónskeho okruhu.

V štafetovom behu  maratón 4 x1/4 boli pre štyroch členov družstva určené  dva úseky dlhé dvanásť a dva úseky deväť kilometrov. Štafeta v zložení Bohuš Čepiga, Jana Majdová, Matúš Kostelník a Vlasta Nemčíková  získala cenné 35. miesto  časom 3:41:02 h z celkových 244 zúčastnených štafiet.

Na polmaratónskej trati, ktorá je zaradená do programu MMM od roku 1994, a na ktorej sa v roku 1997 konali Majstrovstvá sveta IAAF v polmaratóne, si vo svojej premiére zdatne počínal náš informatik Dávid Lang. Do cieľa dobehol v čase 2:05:07 hod (čistý čas 2:02:46 hod) celkovo  na 1628 mieste pri počte 2561 polmaratóncov, ktorí beh dokončili.

Druhé miesto v súťaži štafiet obsadil „Československý olympijský tím“, štartujúci pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa, a to za účasti aj slovenského olympijského víťaza v chôdzi na  50 km z Ria de Janeiro 2016 Mateja Tótha a českého olympijského víťaza v modernom päťboji z Londýna 2012  Davida Svobodu, v čase 2:39:22 h .