Arcidiecézna charita Košice pozýva na tradičné vianočné stretnutie pre všetkých ľudí bez domova

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 17. decembra 2019 | kategória: Zoznam aktualít

Vianočné sviatky si v Košiciach pripomenú spoločne aj ľudia bez domova na tradičnom vianočnom stretnutí. Charitný dom sv. Alžbety na Bosákovej ulici (Arcidiecézna charita Košice) spoločne s ľuďmi bez domova a pozvanými hosťami zasadnú k spoločnému stolu už 19. decembra 2019. Stretnutie začnú svätou omšou o 10.00 hodine v priestoroch Charitného domu sv. Alžbety, ktorú bude celebrovať Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup-metropolita. Neodmysliteľnou súčasťou bude vianočné menu pozostávajúce z kapustnice, zemiakového šalátu a ryby pre všetkých ľudí bez domova.

Stretnutia sa zúčastní Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup-metropolita, Jaroslav Polaček, primátor mesta Košice i ďalší predstavitelia mestskej samosprávy a mestských častí, ktorí sa spoločne s ľuďmi bez domova na chvíľu zastavia a vytvoria atmosféru Vianoc. Toto obdobie je pre ľudí bez domova ťažké, a preto prejav záujmu a úcty od iných pre nich znamená veľa. Zamestnanci Arcidiecéznej charity sa snažia vianočné obdobie pre prijímateľov spríjemniť čo najkrajšie. Ľudí bez domova zapájajú do príprav na vianočné stretnutie, spoločne zdobia vianočný stromček a vypomáhajú pri všetkých prácach.

Po vianočnom stretnutí sa hostia na krátko presunú k dolnej bráne na Hlavnej ulici, kde bude pristavený elektrobus – Charity BUS. Dopravný podnik mesta Košice v spolupráci s Arcidiecéznou charitou Košice a n.o. Oáza – nádej pre nový život pripravili zbierku trvanlivých potravín. Do autobusu, ktorý pomáha, môže verejnosť od 09.00 do 19.00 hodiny prinášať trvanlivé potraviny pre ľudí v núdzi, opustené matky s deťmi a ľudí bez prístrešia.

Vianočné stretnutie realizujeme vďaka štedrým darcom a firmám: LABAŠ s.r.o., MILK-AGRO, spol. s r.o., Mesto Košice a ďalší darcovia. Toto stretnutie realizujeme aj vďaka podpore Nadácii Orange.