21. jún 2022

Pomoc Ukrajine

V košickom Dóme sv. Alžbety zaznie 3. Symfónia Henryka Góreckého. Pre Ukrajinu.

Jedinečný koncert, ktorý pripravila Opera Štátneho divadla Košice v spolupráci s Arcidiecéznou charitou Košice, má benefičný rozmer. Výťažok z neho poputuje na pomoc Ukrajincom a Ukrajinkám utekajúcim pred hrôzami vojny.

15. jún 2022

Dobrovoľníci

Dajme použitým veciam druhú šancu

Dať veciam druhú šancu budete môcť vďaka zbierke užitočných vecí organizovanou U. S. Steel Košice 17. - 18. júna, a to na dvoch zberných miestach. V centrále Arcidiecéznej charity na Masarykovej 19 a v OZ Jeseň života na Triede SNP 24.

15. jún 2022

Pomoc Ukrajine

Otvorili sme košické Centrum podpory na integráciu Ukrajincov

Arcidiecézna charita Košice otvorila v poradí tretie Centrum podpory nápomocné pri integrácii a sprevádzaní odídencov z Ukrajiny, tentokrát práve v metropole východu. Centrum podpory Košice sídli na Moyzesovej ulici 24

video-voluntier

DARUJTE DOBROTU

Preštrikovať sa životom bez problémov niekedy nie je jednoduché. Nie každý si dokáže urobiť očko a mať v živote všetko. Obyčajné teplo domova a rodinná pohoda ako v bavlnke je niekedy presne to, čo chýba človeku ku šťastiu. Tak odpustime si jednu kávičku a pomôžme ľuďom v núdzi, aby aj ich život mal lepšiu príchuť.

dostupné bývanie BÝVAJ S CHARITOU

Ľudia potrebujú uspokojiť svoje základné životné potreby ako je bezpečný domov, aby boli schopní pracovať, zodpovedne hospodáriť alebo zmierniť dopady problémov duševného zdravia. Arcidiecézna charita Košice realizuje projekt Bývaj s charitou. Vďaka nemu zabezpečí 14 podnájmov vybraným klientom v rámci košického a prešovského kraja.