Aktuality

Čo máme nové?

Matka samoživiteľka: Žena, ktorá problémy zvláda vďaka charite

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 13. decembra 2021 | kategória: Krízové centrum

Byť matkou, ktorá sama vychováva 5 detí, môže byť jednou z najväčších výziev v živote. Navyše, ak ostanete bez strechy nad hlavou. Pani Katarína si podobnou situáciu prechádzala pred niekoľkými mesiacmi. V náročnej situácii spojenej s koncom vzťahu, opustenosťou a beznádejou, do života Kataríny a jej detí vstúpila naša Charita. Strechu nad hlavou a pomoc našla v Krízovom centre pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi. Domov, bezpečie a príležitosť opäť sa postaviť na vlastné nohy.

V Krízovom centre pre matky s deťmi vytvárame priestor pre domov a bezpečie pre 120 ľudí. Ide o približne 30 rodín, kde starostlivosť o deti, potrebu finančného zabezpečenia a domácnosť ostáva na pleciach žien. Matiek, ktoré bojujú o lepšiu budúcnosť pre svoje deti.

Pre rodiny, ktoré sa chcú osamostatniť a našetriť si financie na vlastné bývanie alebo nájom je úsporné varenie dôležité. Preto ich v zariadení učíme ako si navariť rýchlo, zdravo a ekonomicky. V zariadení máme spoločnú kuchyňu, ktorú sme potrebovali vynoviť a doplniť potrebnými spotrebičmi. Vďaka Nadácii Volkswagen Slovakia sme zakúpili nové elektrické sporáky, mikrovlnnú rúru, kuchynský robot, rýchlovarnú kanvicu, nové hrnce, plechy a vysávač.

Nadacia-Volkswagen-_Varim-varis-varime-28

Nadacia-Volkswagen-_Varim-varis-varime-25

Nadacia-Volkswagen-_Varim-varis-varime-26

Poslaním Nadácie Volkswagen Slovakia je podávať pomocnú ruku pri riešení náročných životných situácií a podporovať aktivity rozvíjajúce potenciál jednotlivcov i spoločnosti. 

Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore 

Nadacia_Volkswagen_Slovakia_horizontal_RGB_DarkBlue-300x66