Aktívna staroba spojená s duchovným sprevádzaním

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 30. júna 2021 | kategória: Dom pokojnej staroby Veľký Šariš

Kňazi majú špecifický životný proces spojení so zasväteným životom. Po ukončení služby mnohí naďalej pokračujú v kňazských povinnostiach. Počas dôchodku sa naplno realizujú aj v Dome pokojnej staroby – diecézny kňazský dom vo Veľkom Šariši. Ide o priestor, kde kňazi vďaka duchovnému sprevádzaniu pomáhajú prijímateľom zvládať ich životnú etapu – starobu. Spoločnosťou, prekonávaním pocitu samoty a modlitbou sú oporou pre seniorov, ktorý v zariadení trávia jeseň života.

Aktivna-staroba-s-duchovnym-sprevadzanim-1

Aktivna-staroba-s-duchovnym-sprevadzanim-2

Aktivna-staroba-s-duchovnym-sprevadzanim-4

Krásnym dôkazom vzájomného obohatenia sú spoločné výlety, ako aj ten posledný, návšteva Šarišského hradu. Spoločne sa prešli na hrad a vyšli na vyhliadkovú vežu, ktorá sa stala pýchou hradu. Pani Runa, sprievodkyňa hradu, ich všetkých očarila výkladom o histórii hradu. Aj takto bohato trávia prijímatelia svoju starobu.

Podporiť našu snahu a prácu môžete aj nákupom v Tesco – Vukov, Prešov. Do 11. júla môžete žetónmi podporiť aj náš projekt: Oáza pokoja a harmónie.