Zbierka Hlinený dukát 2023 sa zameriava na pomoc núdznym

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 11. decembra 2023 | kategória: Aktuality

Slovenská katolícka charita (SKCH) vyzýva verejnosť k účasti na ich celoslovenskej zbierke s názvom Hlinený dukát 2023. Tá sa uskutoční už 12. decembra v 35 slovenských mestách. Cieľom zbierky je podporiť charitné dielo realizované v prospech detí, dospelých a seniorov, zdravotne znevýhodnených, chorých i odkázaných v jednotlivých službách a zariadeniach.

Motto zbierky, “Pomáham, lebo môžem,” vyzýva každého, kto môže prispieť, aby sa pripojil k tejto dôležitej misii. Generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech v tejto súvislosti uviedol: „Sme svedkami, že mnohí ľudia žijú v zložitých podmienkach a naliehavo potrebujú našu podporu. Dlhodobá solidarita s tými, ktorí trpia, je nevyhnutná. Zbierka Hlinený dukát 2023 nám poskytuje príležitosť spoločne sa angažovať v tejto dôležitej misii.“

Darovať je možné v deň konania zbierky prostredníctvom pokladničiek dobrovoľníkov alebo online do konca decembra na https://charita.darujme.sk/hlineny-dukat-2023/.

Dukat plagat darcom

Každý príspevok je krokom smerom k vybudovaniu mosta solidarity a pomoci, aby svet bol lepším miestom pre všetkých.

Pripojte sa k Hlinenému Dukátu a spoločne robme dobré veci!