Udržiavame zdravú kondíciu prijímateľov v seniorskom veku

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 14. augusta 2020 | kategória: Dom pokojnej staroby Veľký Šariš

V období života kedy začína ubúdať síl, vrásky sa nedajú zakryť a pribúdajú šediny, je dôležité nezostať sám. Odbornú starostlivosť pre ľudí v seniorskom veku, ktorí sú odkázaní na pomoc iných, ponúka aj Dom pokojnej staroby – Diecézny kňazský dom F. Majocha vo Veľkom Šariši. Pre udržanie zdravej kondície a na podporu sociálneho kontaktu pripravujú sociálne pracovníčky v zariadení podnetné aktivity, ktorými obohacujú voľný čas seniorov.

Posilnili sme sa kotlíkovým gulášom
  • V polovici mesiaca august sme v krásnej záhrade zariadenia varili kotlíkový guláš. Okrem nezameniteľnej vône a chuti bol deň obohatený o ľudovú hudbu. Tá navnadila viacerých seniorov, aby vstali zo stoličiek a ukázali kreatívne tanečné kroky. Zároveň sme si pochutnali na výborných koláčoch.

Udržiavame-zdravú-kondíciu-prijímateľov-v-seniorskom-veku-12

Udržiavame-zdravú-kondíciu-prijímateľov-v-seniorskom-veku-10

Udržiavame-zdravú-kondíciu-prijímateľov-v-seniorskom-veku-4

Na motýlích krídlach
  • Zúčastnili sme sa vernisáže prírodovednej výstavy Na motýlích krídlach v Mestskom múzeu a galérii vo Veľkom Šariši. Seniori si mohli prezrieť najkrajšie európske motýle, exotické motýle a chrobáky.

Horúce dni si spríjemňujú nenáročnou prechádzkou so zmrzlinou, ktorá je ideálnym osviežením počas augustových dní.

Udržiavame-zdravú-kondíciu-prijímateľov-v-seniorskom-veku-18

Udržiavame-zdravú-kondíciu-prijímateľov-v-seniorskom-veku-21