Tesco a Charita opäť spojili sily v 11. ročníku potravinovej zbierky

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 29. novembra 2023 | kategória: Pomáhame vďaka

Tesco, vedúci maloobchodný reťazec na Slovensku, spolu s charitatívnymi partnermi sa znova spojili v úsilí priniesť pomoc tým, ktorí ju potrebujú. Jedným z hlavných nástrojov tejto pomoci je pravidelná potravinová zbierka, ktorá sa tento rok uskutočnila od štvrtka 23. novembra do soboty 25. novembra 2023. Štedrosť darcov v tejto zbierke vytvorila nádherný príbeh solidarity k tým, ktorí sú v núdzi, najmä v čase Vianoc.

Vianočné sviatky pre mnohých znamenajú čas radosti a štedrosti pri slávnostnej večeri. Avšak pre zraniteľné skupiny, ako sú samoživitelia, seniori alebo ľudia bez vlastného domova, je naplniť štedrovečerný stôl len utópiou. Podpora nakupujúcich v podobe trvanlivých potravín, hygienických potrieb alebo kúpou kúponov vytvorila most solidarity a nádeje.

“Vďaka všetkým, ktorí svojou štedrosťou prispeli tento rok, sme schopní poskytovať pomoc ľuďom v núdzi. Darované produkty distribuujeme prostredníctvom našich služieb krízovej intervencie alebo v podobe potravinových balíkov priamo konkrétnym rodinám a jednotlivcom, ktorí to najviac potrebujú,” uvádza Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity Košice. Zamestnanci a dobrovoľníci košickej charity ste mohli podporiť v prevádzkach Tesco v mestách Košice, Snina, Humenné, Vranov nad Topľou a Michalovce.

Každý darček, nech je akokoľvek malý, má obrovský význam. Katarína Pšenáková, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku, zdôraznila: “O darované trvanlivé potraviny a hygienické potreby je zo strany ľudí v núdzi stále väčší záujem, najmä v súčasnej náročnej ekonomickej situácii.”

Zbierka nekončí len v predajniach, ale pokračuje aj online prostredníctvom Tesco Online nákupov, a to až do 31. decembra 2023.

Po skončení zbierky Tesco venuje charitatívnym organizáciám sumu vo výške 20 % z hodnoty všetkých darovaných výrobkov. Slovenská katolícka charita, Potravinová banka Slovenska, Evanjelická diakonia ECAV, Vagus a Depaul, ako partneri zbierky distribuujú pomoc v rámci jednotlivých regiónov Slovenska.

Tesco-zbierka_2023-1Tesco-zbierka_2023-10Tesco-zbierka_2023-3

Tesco-zbierka_2023-9Tesco-zbierka_2023-4

Tesco-zbierka_2023-2Tesco-zbierka_2023-6Tesco-zbierka_2023-11

Tesco organizuje najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku už viac ako desaťročie. Odvtedy spolu so zákazníkmi vyzbieralo viac ako 1 000 ton potravín a hygienických potrieb pre ľudí v núdzi v hodnote takmer 1,7 milióna eur. Tradičné zbierky pred Vianocami v posledných rokoch reťazec doplnil aj o mimoriadne zbierky na pomoc ľuďom v náročných časoch pandémie, vojny na Ukrajine a tentoraz chce pomôcť zraniteľným skupinám, ktoré najviac postihla inflačná kríza.