Riaditeľ charity na stretnutí s prezidentkou

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 22. apríla 2020 | kategória: Zoznam aktualít

Cyril Korpesio, riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice sa zúčastnil stretnutia s pani prezidentkou Slovenskej republiky Zuzanou Čaputovou. Spoločne s ďalšími poskytovateľmi sociálnych služieb diskutovali o podmienkach, v akých denne stojíme blízko pri najzraniteľnejšej skupine obyvateľstva – seniorov. Verte, že to nemáme jednoduché.

Cítime veľkú zodpovednosť za životy iných. Aj keď robíme našu prácu s láskou, osobným nasadením a maximálnou ostražitosťou, v mnohých oblastiach stojíme niekde v kúte. Nedostatok ochranných rúšok či testovanie sociálnych pracovníkov a personálu, ktorí stojí v prvej línii. Ďakujeme, že aj takýmto spôsobom vedenie našej Charity bojuje nielen za každého jedného pracovníka, ale aj za každého nášho zverenca. Ďakujeme pani prezidentke za prijatie a vypočutie našich postrehov, obáv aj rád, ako spoločne zvládnuť boj s koronou. Len spoločnými silami to zvládneme.

Riaditeľ-charity-na-stretnutí-s-rezidentkou_5

Riaditeľ-charity-na-stretnutí-s-rezidentkou_4

List prezidentky SR pre zariadenia seniorských služieb

Po spoločnom stretnutí nám pani prezidentka zaslala list s vyjadrením podpory a vďaky za našu činnosť v týchto náročných časoch. Prosila nás, aby sme jeho distribúciu zabezpečili aj všetkým paniam opatrovateľkám a ošetrovateľkám,  a tiež odborníkom a zamestnancom našich zariadení. List sme poslali všetkým, a tiež si ho môžete prečítať aj vy:

List-prezidentky-SR-zariadeniam-seniorskych-sluzieb_page-0001

List-prezidentky-SR-zariadeniam-seniorskych-sluzieb_page-0002

Prezidetka sa zaujímala o situáciu v zariadeniach sociálnych služieb

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok 21. apríla 2020 prijala na pracovnom stretnutí v Prezidentskom paláci predstaviteľky a predstaviteľov viacerých organizácií zastupujúcich poskytovateľov sociálnych služieb. Na rokovaní s prezidentkou sa zúčastnili Anna Ghannamová z Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb v SR, Cyril Korpesio zo Slovenskej katolíckej charity, Dana Grafiková z Komory opatrovateliek Slovenska, Lýdia Brichtová z Nezávislej platformy SocioFórum, Mária Kovaľová z Asociácie odborných pracovníkov sociálnych služieb a Táňa Sedláková, expertka Mesta Bratislava na seniorov a znevýhodnené skupiny.

Viac: Prezidentka sa zaujímala o situáciu v zariadeniach sociálnych služieb

Riaditeľ-charity-na-stretnutí-s-rezidentkou_1

Riaditeľ-charity-na-stretnutí-s-rezidentkou_3