Ochranné rúšky si vyrábame aj sami

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 20. marca 2020 | kategória: Hospic Matky Terezy

Zamestnanci a dobrovoľníci sa v týchto dňoch pustili do výroby vlastných ochranných rúšok. Vzhľadom na mimoriadne udalosti v súvislosti so šírením nového koronavírusu aj v našich službách pociťujeme nedostatok ochranných prostriedkov. Preto inicitívne vyrábame vlastné ochranné rúška, aby sme chránili nielen seba, ale aj okolie.

Kolegyne z Hospicu Matky Terezy prinášajú pacientom nádej vo vlastnoručne vyrobených ochranných rúškach

Ochranné-rúška-si-vyrábame-aj-sami-1

Ochranné-rúška-si-vyrábame-aj-sami-2

Ochranné-rúška-si-vyrábame-aj-sami-3

Naše kolegyne z Hospicu Matky Terezy sa snažia každý deň pacientom pomôcť prekonať bolesť a prinášať nádej. V týchto dňoch je starostlivosť náročnejšia. Aby pacientov chránili čo najviac, prísne opatrenia neobišli ani ich. Z dôvodu preventívnych opatrení v súvislosti s novým koronavírusom je zariadenie pre verejnosť zatvorené. Odborný, ľudský a láskavý prístup našich kolegýň a kolegov naberá tak násobný rozmer. Ochranné rúška si dokonca kolegyne aj sami vyrábali, a to priamo v hospici. Vytiahli šijací stroj a tvorili nevyhnutné ochranné rúška. Pretože, ak je pre teba práca poslaním a radosťou, všetko ide ľahšie.

Charitný rúška vyrábajú aj v Snine

90829049_2837520196327889_8960357392223043584_o

90811402_2837520276327881_3379965972906508288_o

90879425_2837520392994536_635725038925905920_o

V týchto dňoch vznikla malá krajčírska dielňa aj v Charitnom dome sv. Štefana v Snine. Kolegyne nezaháľajú a premieňajú bavlnené látky na ochranné rúška. Tie potom posúvame ďalej. Našim prijímateľom, ktorí majú komplikované zdravotné problémy. Rúška venujeme aj seniorom, ktorí sú tou najohrozenejšou skupinou. Aj keď pracujeme vo veľkom nasadení, stále nemáme dostatok rúšok pre všetkých. Ďakujeme tým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomáhajú. Vďaka vám sme blízko pri človeku.