Hospic: Spomienková slávnosť za zosnulých vlaňajšieho roka

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 18. januára 2022 | kategória: Hospic Matky Terezy

Hospic Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi vlani sprevádzal 75 pacientov, ktorým pomáhal zmierniť bolesť i utrpenie v posledných dňoch života. Pre pozostalých hospic organizuje spomienkovú slávnosť spojenú so svätou omšou za nebohých, ktorá sa bude konať v sobotu 22. januára 2022. Pre pandémiu sa pozostalých zjednotia prostredníctvom živého vysielania z Baziliky sv. Egídia v Bardejove. Zjednoťte sa v modlitbe s nami.

Online prenos

Svätú omšu organizuje Hospic Matky Terezy v spolupráci s Rímskokatolíckou farnosťou sv. Egídia v Bardejove 22. januára 2022 (sobota) so začiatkom o 11:00 hodine. Pozývame vás zjednotiť sa s nami pri slávení svätej omše obetovanej za zosnulých pacientov, ktorí v roku 2021 odišli do večnosti a posledné chvíle svojho života prežili v starostlivosti Hospicu Matky Terezy. Prenos bude vysielaní prostredníctvom týchto kanálov:

Odprevadili 75 pacientov

Medzi pacientmi hospicu nie sú len seniori. Podľa štatistík prijímaní pacienti sú prevažne v strednom veku. „Choroba sa nevyhne nikomu. A tak isto vek nie je zárukou zdravia. Do hospicu prichádzajú aj mladí ľudia, živitelia rodín a ľudia v produktívnom veku. Vlani sme spolu k 31. decembru 2021 sprevádzali 75 pacientov a pomáhali ich rodinám prejsť si náročnou životnou udalosťou, ktorou smrť blízkeho nepochybne je,“ uvádza Antónia Peregrimová, vedúca sestra Hospicu Matky Terezy. V hospici je starostlivosť komplexná – zdravotná, sociálna a aj duševná.