Hokejový turnaj kňazov a rehoľníkov pomáhal

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 27. februára 2023 | kategória: Charitný dom pre mládež Vranov

Poslednú februárovú sobotu si zmerali sily netradiční hokejisti. V STD Aréne vo Vranove nad Topľou sa predstavili výbery Košickej arcidiecézy, Spišskej a Banskobystrickej diecézy. Štvrtým účastníkom bol tím rehoľníkov, kde si zahrali aj dve ženy. Víťazstvo si odniesli po napínavom finále kňazi Košickej arcidiecézy. Turnaj mal aj dobročinný rozmer.

Hokejový zápas otvoril Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup-metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska. Medzi hostí patrili aj europoslankyňa Miriam Lexman a Milan Majerský, predseda Prešovského samosprávneho kraja. Pozvanie na turnaj prijali aj bývalý slovenský reprezentant Jerguš Bača a útočník HC Košice, Matúš Batánus.

Turnaj okrem návštevníkov arény mohli sledovať aj diváci Televízie LUX (priamy prenos hokejové turnaja si môžete pozrieť v archíve TV LUX). Počas prestávky o činnosti charity porozprávala aj Mária Tongelová, vedúca Charitného domu pre mládež vo Vranove nad Topľou. Práve tomuto zariadeniu bol venovaný výťažok dobrovoľného vstupného. Dary vo výške 1 707 eur poslúžia na vynovenie kuchyne pre mladých chlapcov, ktorí našli dočasný domov v tomto zariadení. Skvelú atmosféru si naplno vychutnali samotní zverenci, ktorí fandili práve víťaznému tímu kňazov Košickej arcidiecézy.

Hokejovy-turnaj-knazov-a-reholnikov-pomahal-1Hokejovy-turnaj-knazov-a-reholnikov-pomahal-5

Hokejovy-turnaj-knazov-a-reholnikov-pomahal-7Hokejovy-turnaj-knazov-a-reholnikov-pomahal-4

Hokejovy-turnaj-knazov-a-reholnikov-pomahal-6Hokejovy-turnaj-knazov-a-reholnikov-pomahal-2

Robte a šírte dobro spoločne s nami. Stojte s nami blízko pri človeku…