Nová chladnička ako vianočný dar pre chlapcov bez vlastného domova

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 28. decembra 2020 | kategória: Charitný dom pre mládež Vranov

Skupinka kolegov, kamarátov a štedrých darcov sa spojila, aby vykúzlila čaro štedrosti Vianoc iným. Pani Anna pracujúca v spoločnosti AT&T so svojimi známymi usporiadali finančnú zbierku na kúpu novej chladničky. Zároveň pre obyvateľov Charitného domu pre mládež vo Vranove nad Topľou pripravili vianočné darčeky.

„Každý z nás zažil ten prechod do reality života a nie je to pre nikoho ľahké. Hľadať si prácu, bývanie, nájsť v sebe dospelého človeka a silu na zodpovednosť. Vo Vranove som poznala viacerých odchovancov, ktorí boli z decáku a museli odísť. Boli dospelí, ale nie tak celkom pripravení na dospelosť,“ vravím pani Anna, ktorá motivovala svojich kolegov a usporiadali zbierku pre potreby Charitného domu pre mládež vo Vranove nad Topľou. Spoločne s ostatnými darcami zabezpečili originálny vianočný dar pre 20 mladých mužov. Starú dosluhujúcu chladničku, vďaka štedrým darcom, vystriedala úplne nová. Darkyňa Anna pred Vianocami doniesla aj vianočné darčeky pre chlapcov.

Vo Vranove som poznala viacerých odchovancov, ktorí boli z decáku a museli odísť. Boli dospelí, ale nie tak celkom pripravení na dospelosť.

Nová-chladnička-ako-vianočný-dar-pre-chlapcov-bez-vlastného-domova_7

Nová-chladnička-ako-vianočný-dar-pre-chlapcov-bez-vlastného-domova_6

Nová-chladnička-ako-vianočný-dar-pre-chlapcov-bez-vlastného-domova_4

„Nám bolo nadelené oveľa viac ako iným, preto rád dávam aspoň niečo naspäť. O to viac ma motivovala táto zbierka, lebo náš trojročný Milanko je adoptovaný a možno raz by aj on potreboval takúto pomoc. Títo chalani potrebujú vidieť, že v tom nie sú sami. Ľudia, ktorí pomáhajú si zaslúžia veľkú pochvalu,“ darca, ktorí prispel na kúpu novej chladničky. Ako poďakovanie chlapci pre darcov vlastnoručne pripravili milé vianočné dekorácie a ozdoby.

Nová-chladnička-ako-vianočný-dar-pre-chlapcov-bez-vlastného-domova_5

Nová-chladnička-ako-vianočný-dar-pre-chlapcov-bez-vlastného-domova_3

O CHARITNOM DOME PRE MLÁDEŽ VO VRANOVE NAD TOPĽOU

Dovŕšili dospelosť, musia si zbaliť kufor a odísť z detského domova. Bez rodinného zázemia, bez finančnej istoty a bez pripravenosti na samostatný život. Práve mladým s takouto životnou situáciou vstupuje do života charita. Charitný dom pre mládež vo Vranove nad Topľou ponúka prostredníctvom 3 druhov sociálnych služieb dočasné prístrešie i odborné sprevádzanie a vedenie k nezávislému životu chlapcom bez vlastného domova.