Jesenná zbierka na charitu

PODPORTE ZBIERKU NA CHARITU, ABY SME V SPRÁVNY MOMENT VSTÚPILI DO ŽIVOTA ĽUDÍ, KTORÍ POTREBUJÚ POMOC.

Bez pomoci Charity by Darinka strávila ďalšiu noc na lavičke v parku, nevyliečiteľne choré deti by nemali miesto, kde sa o nich starajú s láskou, seniori by ostali bezvládni a bez pomoci. Charita však v správny moment vstúpila do ich životov a vďaka tomu zažívajú lásku, teplo, nový domov.

Tento rok vás opäť v jesennom a zimnom období prosíme o vyjadrenie vašej podpory. Aj vďaka vašim darom môžeme prinášať svetlo do mnohých životov a spolu s vami tak stojíme blízko pri človeku.

FORMY PODPORY
alebo

JESEN20_QR-kod

Drahí bratia a sestry, ďakujem všetkým, ktorí pomáhate Arcidiecéznej charite Košice v rozvoji charitného diela. Chudobných medzi nami bude stále dosť. A práve na nich sa máme učiť ako vyjadriť solidaritu a empatiu s druhými. Nech vás Pán Boh za to poteší, odmení a požehná.
Mons. Bernard Bober
košický arcibiskup-metropolita
AJ VĎAKA ZBIERKE NA CHARITU SME POMOHLI
Vďaka zbierke dokážeme dofinancovať zariadenia a služby, na ktoré zdroje z verejných financií a projektov nestačia.

seniorom v pobytových a ambulantných služieb

mladým so zdravotným znevýhodnením

opatrovaným ľuďom v pohodlí domova

ľuďom bez vlastného domova

deťom a dospelým z miestnych komunít

pacientom počas sprevádzania pri zomieraní

pacientom ošetrených sestrami ADOS

usmerneným v zložitej životnej situácii

vyše 4000

nasýteným a obdarených potravinovou, materiálnou a finančnou pomocou

…a tisícke ďalších, ktorí sa ocitli v nepriazni života. Ďakujeme…

ĎAKUJEME,

že nás podporujete

Viac ako 1500 zamestnancov Slovenskej katolíckej charity sa denne nasadzuje do svojej služby s odhodlaním stáť Blízko pri človeku. A deje sa to aj vďaka vám. Podporte zbierku na Charitu, aby sme v ten správny moment mohli vstúpiť do života všetkých ľudí, ktorí našu pomoc potrebujú.

Zbierka na charitu v chrámoch je celoslovenskou zbierkou, ktorá sa koná dvakrát ročne vo všetkých chrámoch na Slovensku. Počas prvej pôstnej a prvej adventnej nedele liturgického roka prebiehajú tzv. jarné a jesenné zbierky na charitu. Výnosy z farností sú určené jednotlivým arci/diecéznym charitám podľa príslušnej arci/diecézy. Arcidiecéznej charite Košice sú venované výnosy z farností Košickej arcidiecézy.  Tieto zbierky majú pre našu činnosť mimoriadny význam. Vďaka nim dokážeme skvalitňovať poskytované sociálne, zdravotnícke, doplnkové i vzdelávacie služby, ktorými stojíme blízko pri človeku. Ďakujeme za otvorené a vnímavé srdcia pre potreby núdznych.

Viac informácií vám radi poskytneme