Jesenná zbierka na charitu

JESEN20_baner_2

Tento rok nás skúša obmedzeniami, izoláciou, stratou medziľudských stretnutí, neistotou o prácu alebo o zdravie blízkych. Tento rok prináša nové výzvy a jednou z nich je aj usporiadanie pravidelnej Jesennej zbierky na charitu, ktorá sa koná prvú adventnú nedeľu, 29. novembra 2020, vo všetkých chrámoch na Slovensku.

Arcidiecézna charita Košice podáva pomocnú ruku viac ako 4500 jednotlivcom a rodinám v núdzi prostredníctvom 50 druhov služieb. Aj vďaka štedrosti veriacich dokážeme zachovať služby v týchto náročných časoch. V tejto situácii, kedy sú obmedzenia aj pri slúžení svätých omší, podporte pravidelnú jesennú zbierku na charitu aj inou formou. Ďakujeme za vaše vnímavé srdce s núdznymi.

alebo

JESEN20_QR-kod

alebo

JESEN20_postovy-poukaz

JESEN20_info-plagat_zmensene

Informačný plagát do farností.

JESEN20_list

Informačný list do farností.

Zbierka na charitu v chrámoch je celoslovenskou zbierkou, ktorá sa koná dvakrát ročne vo všetkých chrámoch na Slovensku. Počas prvej pôstnej a prvej adventnej nedele liturgického roka prebiehajú tzv. jarné a jesenné zbierky na charitu. Výnosy z farností sú určené jednotlivým arci/diecéznym charitám podľa príslušnej arci/diecézy. Arcidiecéznej charite Košice sú venované výnosy z farností Košickej arcidiecézy.  Tieto zbierky majú pre našu činnosť mimoriadny význam. Vďaka nim dokážeme skvalitňovať poskytované sociálne, zdravotnícke, doplnkové i vzdelávacie služby, ktorými stojíme blízko pri človeku. Ďakujeme za otvorené a vnímavé srdcia pre potreby núdznych.