Štvrtá distribúcia potravinových balíkov
okt

Štvrtá distribúcia potravinových balíkov

Dnes opäť začala distribúcia potravinových balíkov pre najodkázanejšie osoby. V desiatich okresoch východného Slovenska pracovníci Arcidiecéznej charity Košice odovzdajú do konca novembra 18 tisíc balíkov pre vyše 7 tisíc odkázaných osôb a ich rodín. Balík váži 13,5 kg a obsahuje 21 trvanlivých potravín.

Riaditeľ ADCH Ing. Cyril Korpesio: "V  poslednej distribúcii tohto roku  odovzdávame  243 tisíc kilogramov potravín, od začiatku roka počas štyroch distribúcii je to spolu jeden milión kilogramov v rámci programu OP FEAD 2014 - 2020".

Potravinové balíky sú určené najodkázanejším osobám v rámci programu Európskej únie OP FEAD 2014 -2020. Každý potravinový balík o váhe 13,5 kg obsahuje ryžu, olej, cestoviny, šošovicu, hrach, fazuľu, múku, instantné polievky, sušené mlieko, sardinky, tiež paštétu, guláš a bravčové mäso v konzervách. Spolu 21 druhov trvanlivých potravín. Príjemcami podľa zoznamov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny sú prioritne rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi. Sú medzi nimi tiež príjemcovia pomoci v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní, s ťažkým zdravotným postihnutím alebo dovŕšili vek s nárokom na starobný dôchodok, zároveň však nemajúci príjem zo zárobkovej činnosti. Rodina s 1 nezaopatreným dieťaťom má nárok na 2 potravinové balíčky, rodina s 2 - 3 nezaopatrenými deťmi na 3 potravinové balíčky, rodina s 4 a viac nezaopatrenými deťmi na 4 potravinové balíčky.

Okresy

Súčet - Počet balíčkov