Odkopnime predsudky - futbal spája
sep

Odkopnime predsudky - futbal spája

V stredu, 27. septembra 2017, sa konal už 10. ročník charitatívneho futbalového turnaja „Odkopnime predsudky – futbal spája“, ktorý sa konal pod záštitou košického arcibiskupa Bernarda Bobera a vladyku Milana Chautura. Zápasy sme odohrali na ihriskách Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici č. 2 v Košiciach.

Charitný dom sv. Alžbety, účelové zariadenie Arcidiecéznej charity Košice, ktorý každoročne tento turnaj organizuje, pripravilo krásne a inšpirujúce podujatie pre všetkých zúčastnených. Medzi sebou si priateľský futbal zahrali ľudia v núdzi, štátni aj mestskí policajti, aj študenti stredných škôl. Tento 10. ročník obohatili aj kňazi, ktorých tím viedol  vladyka Milan Chautur.

Toto charitatívne športové podujatie s cieľom odbúravať predsudky verejnosti voči ľuďom bez domova prinieslo radosť z pohybu i z vytvoreného spoločenstva. Vytvorili sme priestor, kde klienti Charitného domu sv. Alžbety môžu ukázať svoje talenty a presvedčiť okolie, že bezdomovec nemusí byť špinavý, nebezpečný a závislý na alkohole.

Futbal spája a pomáha búrať bariéry. Ďakujeme.

o autorovi

Adriana Čurajová