Klienti denného stacionára v Stropkove na púti v Levoči
júl

Klienti denného stacionára v Stropkove na púti v Levoči

Na sviatok vierozvestcov svätých Cyrila a Metoda sa 5. júla 2017 konal na Mariánskej hore v Levoči XX. ročník celoslovenskej púte seniorov. Tejto púte sa zúčastnili aj klienti z denného stacionára v Stropkove. Programom púte bolo privítanie pútnikov, príhovor pri príležitosti 100. výročia zjavenia Fatimskej Panny Márie, svätý ruženec, svätá spoveď a slávnostná svätá omša, ktorú celebroval Mons. František Dlugoš. Krížová cesta bola záverom celej púte.

Vzhľadom k pútnikom – seniorom bola doprava autobusov sprístupnená na Mariánsku horu. Táto púť nás duchovne naplnila. Každý z nás načerpal nové sily do ďalšieho života, ktoré sú pre našich seniorov veľmi potrebné. Cestou domov  sme sa zastavili v Ružencovej záhrade v obci Vyšná Šebastová. Spoločne sme sa pomodlili korunku k Božiemu milosrdenstvu, vypočuli sme si prednášku z úst pána Šafranka, ktorý nám priblížil vznik Ružencovej záhrady, históriu kostola v obci, ktorá bola spojená s jeho prehliadkou. Na záver sme sa občerstvili a schladili balkánskou zmrzlinou v Giraltovciach.

o autorovi

Adriana Čurajová