Košická arcidiecézna charita rozdala za dva týždne 189 ton potravín.
mar

Košická arcidiecézna charita rozdala za dva týždne 189 ton potravín.

Košická arcidiecézna charita rozdala za dva týždne 189 ton potravín

Vyše 14 tisíc potravinových balíkov distribuovali pracovníci Arcidiecéznej charity Košice za prvé dva týždne rozvozu v desiatich okresoch Východného Slovenska. 13,5 kilogramový balík trvanlivých potravín je určený najodkázanejším osobám v rámci programu Európskej únie FEAD.

Balík obsahuje 21 trvanlivých potravín, okrem iného olej, ryžu, cestoviny, šošovicu, hrach, fazuľu, múku, sušené mlieko, sardinky, instantné polievky, ako aj guláš, bravčové mäso a paštétu v konzervách. Adresátmi podľa zoznamov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny sú prioritne rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi a príjemcovia pomoci v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní, sú s ťažkým zdravotným postihnutím alebo dovŕšili vek s nárokom na starobný dôchodok, zároveň však nemajúci príjem zo zárobkovej činnosti.

Distribúcia, ktorú zabezpečuje ADCH Košice,  prebieha v  okresoch Košice II., III., IV., Michalovce, Prešov, Sabinov, Snina, Sobrance, Stropkov a Vranov nad Topľou. Na telefónnom čísle sekretariátu charity M 0910 842 576 sa môžu občania informovať, či sú alebo nie sú do zoznamov príjemcov zaradení. Všetci príjemcovia, ktorí mali balíky obdržať, boli o možnosti ich prevzatia informovaní telefonicky alebo osobnou pozvánkou. Tým, ktorým zdravotný stav nedovoľuje dostaviť sa na prevzatie balíka na oznámenom mieste, je  balík odovzdaný priamo v mieste ich trvalého bydliska.

V uvedených okresoch sú aktuálne odovzdávané nasledovné celkové počty balíkov:

Košice II

1 231 balíkov

Košice III

292 balíkov

Košice IV

525 balíkov

Michalovce

3 376 balíkov

Prešov

3 691 balíkov

Sabinov

2 934 balíkov

Snina

955 balíkov

Sobrance

857 balíkov

Stropkov

791 balíkov

Vranov nad Topľou

3 664  balíkov

Spolu:                                                             18 316 balíkov  pre  8 120 príjemcov

ADCH Košice je do potravinovej pomoci zapojená v rámci Slovenskej katolíckej charity, ktorá je partnerskou organizáciou Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v 41 okresoch Slovenskej republiky. Distribúcia trvá do 10. apríla, najbližšia nadväzujúca distribúcia má plánovaný termín od 17. mája do 21. júna 2017.

Viac informácii / UPSVAR

Viac informácii / SKCH