Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/PotravinovaPomocmarec2017
Distribuujeme 18-tisíc potravinových balíkov
mar

Distribuujeme 18-tisíc potravinových balíkov

Arcidiecézna charita Košice doručí 247 ton potravín pre vyše 8 tisíc príjemcov.

Do desiatich okresov v Košickom a Prešovskom kraji začína od pondelka 6. marca Košická arcidiecézna charita distribuovať 13,5 kilogramové balíky s 21 druhmi trvanlivých potravín.

V okresoch Košice II, III, IV, Michalovce, Prešov, Sabinov, Snina, Sobrance, Stropkov a Vranov nad Topľou v nasledujúcich piatich týždňoch odovzdajú celkovo 247 ton potravín pre 8 120 príjemcov, ktorých Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny zaradilo na zoznamy konečných prijímateľov podľa kritérií programu potravinovej a základnej materiálnej  pomoci OP FEAD 2014 - 2020.

Ide v poradí o tretiu distribúciu nadväzujúcu na predchádzajúcu letnú a jesennú v uplynulom roku. Na telefónnom čísle sekretariátu charity M 0910 842 576 sa môžu občania informovať, či sú alebo nie sú aktuálne do zoznamov príjemcov zaradení. Všetci príjemcovia, ktorí majú balíky obdržať, budú o možnosti ich prevzatia informovaní telefonicky alebo osobnou pozvánkou. Tým, ktorým zdravotný stav nedovoľuje dostaviť sa na prevzatie balíka na oznámenom mieste, bude balík odovzdaný priamo v mieste ich trvalého bydliska.

V uvedených okresoch budú odovzdávané nasledovné počty balíkov:

Košice II

1 231 balíkov

Košice III

292 balíkov

Košice IV

525 balíkov

Michalovce

3 376 balíkov

Prešov

3 691 balíkov

Sabinov

2 934 balíkov

Snina

955 balíkov

Sobrance

857 balíkov

Stropkov

791 balíkov

Vranov nad Topľou

3 664  balíkov

ADCH Košice je do potravinovej pomoci zapojená v rámci Slovenskej katolíckej charity, ktorá je partnerskou organizáciou Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v celkom 41 okresoch Slovenskej republiky.

Potravinová pomoc sa podľa kritérií operačného programu OP FEAD 2014-2020 vzťahuje  na osoby žijúce v domácnostiach a osoby, ktorým je poskytovaná sociálna služba v zariadení sociálnych služieb bez poskytovania stravy.

Konečným príjemcom potravinových balíčkov je primárne:

1) rodina s nezaopatreným dieťaťom/mi, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi

2) príjemca pomoci v hmotnej núdzi, ktorý dovŕšil vek potrebný na nárok na starobný dôchodok a nemá príjem zo zárobkovej činnosti

3) príjemca pomoci v hmotnej núdzi, ktorý je invalidný a nemá príjem zo zárobkovej činnosti

4) príjemca pomoci v hmotnej núdzi s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorý nemá príjem zo zárobkovej činnosti

Konečným príjemcom potravinových balíčkov môžu byť sekundárne aj iné osoby v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii na základe posúdenia partnerskej organizácie. Za mimoriadne nepriaznivú alebo krízovú životnú situáciu sa považuje životná situácia krátkodobého charakteru, z ktorej sa občan alebo rodiny nedokážu sami dostať vlastným pričinením, napríklad, ak má osoba príjem pod úrovňou životného minima, pri náhlom vážnom ochorení živiteľa rodiny, pri strate živiteľa rodiny, osoby a rodiny zasiahnuté živelnými pohromami, a pod.

Jednotlivec spĺňajúci vyššie uvedené podmienky má nárok na 1 potravinový balíček.

Rodina s 1 - 2 nezaopatrenými deťmi má nárok na 2 potravinové balíčky, rodina s 3 - 4 nezaopatrenými deťmi na 3 potravinové balíčky, rodina s 5 a viac nezaopatrenými deťmi na 4 potravinové balíčky.

{gallery}PotravinovaPomocmarec2017{/gallery}

Viac informácii / UPSVAR

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, Špitálska 8, 812 67  Bratislava   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Viac informácii / SKCH

o autorovi